Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na žampiónech (hřibech)
1 kuře, miska hub, 1 žloutek, 100 g másla, 3 lžíce smetany, 1/8 l bílého vína, trocha hladké mouky, pepř, sůl.
Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a opečeme na másle v troubě nebo remosce. Když zčervená, přidáme nakrájené houby a část vína. Zbylým vínem podléváme kuře během pečení. Upečené kousky kuřete vyndáme, šťávu s houbami zaprášíme moukou a zasmahneme. Poté přidáme smetanu, trochu vody a ještě krátce povaříme. Do hotové šťávy přidáme pro zjemnění žloutek.
K takto připravenému kuřeti se nejlépe hodí rýže.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář